Onnodig veel betalen aan zorgverzekeraar: 65-plussers doen het

Men zegt dat oude liefde niet roest. Of 65-plussers daadwerkelijk gevoelens van liefde ervaren voor hun zorgverzekeraar, dat durven we niet te zeggen. Feit is wel dat uit ons onderzoek blijkt dat deze groep mensen vaak langer dan 10 jaar bij dezelfde zorgverzekeraar blijft. Die loyaliteit aan hun verzekeraar kan leiden tot een onnodig hoge premie. Besef je nu dat jij ook al meerdere jaren bij dezelfde zorgverzekeraar zit? En dat je dus misschien onnodig te veel zorgpremie betaalt? Zonde. Het wordt daarom hoog tijd om hier iets aan te doen. Wij vertellen je waarom en hoe.

Kijk welke zorgverzekering het beste bij je past

Waar let Nederland op bij het kiezen van een zorgverzekering?
De helft van de Nederlanders kiest voor een zorgverzekering op basis van een passende dekking. 31% kijkt vooral naar de kosten van de zorgpremie. Voornamelijk jongeren zijn een groot onderdeel van deze 31% Nederlanders. Zij zijn vaak op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering. Dat is ook niet zo gek, jongeren hebben het nou eenmaal niet zo breed. Elke cent die ergens anders aan uitbesteed kan worden is voor hen daarom mooi meegenomen. Er is ook een groep mensen die de keuze voor een bepaalde zorgverzekering baseert op de zorgverzekeraar: zo’n 11%. Met name ouderen zijn vaak loyaal aan de zorgverzekeraar waar ze al een langere tijd hun zorgverzekering afsluiten. Zij stappen nooit of zelden over, omdat ze angst hebben om onderverzekerd te zijn. Als laatste kijkt 6% van de Nederlanders vooral naar of de zorgverzekeraar duurzaam is. Opvallend is dat de goedkoopste zorgverzekering-jagende jongeren veelal bereid zijn om voor duurzaamheid wat extra zorgpremie te betalen.

Share Post:

About Author

Ko Itakura

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *