Onnodig aanvullend? Kwart van de Nederlanders heeft aanvullende verzekering nog niet gebruikt

Eventjes naar de mondhygiënist of langs de fysio? Een aanvullende verzekering kan fijn zijn als je veel zorgkosten hebt die niet vanuit de basisverzekering vergoed worden. Maar let op: een aanvullende verzekering kost je soms meer dan dat deze je oplevert als je weinig aanvullende zorg gebruikt. Een kwart van de Nederlanders heeft zijn aanvullende verzekering van 2020 nog niet gebruikt en gaat deze waarschijnlijk niet meer gebruiken. Zonde, want dan is de zorgverzekering onnodig een stuk duurder. Hoe voorkom je dat je onnodig een aanvullende verzekering afsluit? We leggen het je uit.

Kies de beste zorgverzekering voor 2021

Gek op aanvullend verzekeren
Ruim driekwart van de Nederlanders heeft zich verzekerd voor een bezoekje aan de tandarts. Ook aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie en brillen en lenzen zijn erg in trek. Gemiddeld wordt 71% van deze aanvullende verzekering niet of niet volledig gebruikt. Een kwart van de Nederlanders heeft de aanvullende verzekering van 2020 zelfs nog helemaal niet gebruikt. Zo blijkt uit ons onderzoek. Maar hoe is dat mogelijk? Een groot deel van de Nederlanders kiest uit voorzorg voor een aanvullende verzekering. Ze verzekeren zich dan voor zorg waarvan het nog niet zeker is dat ze het nodig hebben. Maar ook het coronavirus zorgde in 2020 voor heel wat ongebruikte aanvullende verzekeringen. Zo vond er minder reguliere zorg plaats, waardoor veel aanvullende dekkingen niet gebruikt zijn. Ook dekkingen voor zorg in het buitenland en vaccinaties bleven door het coronavirus vrijwel onaangeroerd.

Share Post:

About Author

Ko Itakura

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *