Gas besparen-tips: makkelijk besparen op verwarming

De nachten zijn lang, de ochtenden donker en de dagen koud. Dat maakt het lastig om je bed uit te komen. Je kunt er natuurlijk voor zorgen dat het huis warm is tegen de tijd dat de wekker gaat. Heerlijk… maar denk je daarbij ook aan de energierekening? In de winter verbruik je namelijk heel veel meer gas dan in de zomer. Voornamelijk aan de verwarming. Wij zetten acht thermostaat-tips op een rij waarmee je flink kunt besparen op energiekosten en energieverbruik. Het lijken misschien nogal open deuren, maar ook die moet je sluiten om energie te besparen met de verwarming.

Drie vierde gasverbruik door verwarming
Laten we het eerst nog even over dat gasverbruik in de winter hebben. Feit is dat de hoeveelheid stroom en gas die we verbruiken in de winter het hoogst is. Klinkt logisch, want we zijn dan vaker binnen, maken meer gebruik van verlichting en hangen doorgaans langer voor de buis. Vooral de kachel heeft de invloed op de energierekening. Zo’n 75% van het totale gasverbruik gaat naar de verwarming van het huis, 20% wordt gebruikt voor waterverwarming en 5% voor het gasfornuis. Besparen op gas kan dus het makkelijkst met de verwarming.

Share Post:

About Author

Ko Itakura

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *